Reminder

quote reminder sometimes I have to remind myself that I don't have to do what everyone else is doing
Wat een wijsheid uit één plaatje. Zoals ik eerder al zei wilde ik een en ander dit jaar leren loslaten. Mijn perfectionisme had daar ook mee te maken. Voornamelijk op werkgebied ben ik perfectionistisch maar ook voor mijn blog wil ik graag mijn perfectionisme laten varen.


Soms moet ik mijzelf eraan herinneren dat ik niet alles hoef te doen wat anderen doen 

Loslaten

Soms is het gewoon goed om los te laten en te weten dat jij niet hetzelfde hoeft te doen als anderen. En soms vergeet je dat even! Voor je het weet ga jij mee in de stroom van het leven, voor je het weet ben je weer mindless dingen aan het doen. En dan moet je weer even ademhalen, nadenken en vanaf het begin beginnen. Dat is niet erg, dat is juist goed. Zeker als je erachter komt. Er zijn veel mensen die aan het einde van hun leven bedenken dat ze het anders hadden willen aanpakken. Niet zoals de rest hadden willen zijn. En ik heb de mogelijkheid om daar nu af en toe bij stil te staan. Dat deed ik al toen ik klein was, maar als je ouder wordt verlies je het wel eens uit het oog. Als puber heb je alle dagen de tijd om over je image na te denken, als je dat zou willen. Of je bent vrij en doet gewoon, zonder na te denken. Dat deed ik. En toen ik ging werken, merkte ik dat er dagen en weken zomaar voorbij vlogen. Waar bleven ze? Deed ik gewoon mee met de rest? Ik was me aan het conformeren en hoewel dat af en toe ook prima is, is het in mijn ogen beter als je erbij stil staat. Het past misschien voor de helft bij mij, meegaan met de rest. En de andere helft wilt gewoon zijn eigenwijze zelf zijn. Dat wil ik niet vergeten, maar daar wil ik bij stilstaan. Want het is veel te leuk om mijn eigenwijze zelf te zijn!

Zelfbeschikking


Dan weet ik dat ik beauty leuk vind, maar daar niet 24/7 over zou kunnen en willen schrijven. Dan weet ik dat reizen mijn passie is, maar ik niet de middelen heb om daar 24/7 over te schrijven. Dan weet ik dat ik van eten houd, maar niet goed genoeg kan koken om daar 24/7 over te schrijven. En dus doe ik waar ik goed in ben: Schrijven over wat mij ingeeft. Wat mij inspireert en wat ik leuk vind. En dan hoop ik een klein beetje dat jij dat ook leuk vindt om te lezen.
Ik hoef niet huisje, boompje, beestje te hebben om geaccepteerd te worden. Ik weet ook dat ik geen flitsende carrière hoef te hebben om gelukkig te zijn. Ik hoef niet de beste blogger te zijn. Ik hoef niet elke dag mijn bed op te dekken. Ik hoef geen Scandinavische inrichting te hebben, of vintage for that matter. Ik hoef geen speciale koffie te drinken en ik hoef niet elke dag te hardlopen.

Ik hoef niet altijd dingen te doen die anderen doen. Ik mag gewoon mijzelf zijn.


En jij? Mag jij jezelf zijn van jouzelf? Of vergelijk je je nog te veel met anderen en wat zij hebben?

Labels: