Plog 15/2 Otobusrellie

Welkom bij mijn plog van de Otobusrellie op zondag 16 februari. Kijken jullie mee wat ik tijdens deze carnaval gedaan heb?

#barefaceselfie #bloggerslife #selfie
Over tien sta ik op want ik heb nog een en ander te doen. Zoals mezelf klaar maken en mijn blog voor de Sunday Special voorzien van foto's. Terwijl mijn man zijn kater ligt uit te slapen, zit ik al om half 11 in foute pyjama voor de computer. #Bloggerslife ! Dit is de naakte waarheid jongens... #barefaceselfie

carnaval freddie mercury
Erna moet ik opschieten om mijn man en zijn kater vooruit te zien branden en mijzelf nog helemaal klaar te maken als Freddie Mercury in I Want To Break Free. Gelukkig zijn we op tijd in de stad om mee te gaan met de bus. Mijn beste vriendin J. en vriendinnetje M. zijn met het ov gekomen en zitten al klaar in het zonnetje. Om kwart voor 1 voegen we ons bij de rest en maken we onze eerste #usie

In het eerste café bestellen we wat drankjes bij de barvrouw. Ze zegt dat ze niet fotogeniek is, maar ik vind dat ze er goed op staat. Wat jullie?I want to break free. I want to breaaaak free! 
C. begint de Otobusrellie heel wijs, met een koffie. Mijn schoonzusje is als Minnie.

We maken als familie nog een #usie Ik kan niet van harte lachen want anders scheurt mijn snor van mijn gezicht af hahaha!

vlierbessenjenever
En de volgende ronde gaan we al aan het fruitbier en de bessen, maar...
Dat blijkt heel ranzige te zijn! Vlierbessen jenever... Jongens, geloof me: Begin er niet aan! Het smaakt zoals het stinkt.

Rond een uurtje of twee gaan we door naar het volgende café. Mijn broer is dit jaar ook mee, gezellig!

Waar mijn hubby zit? Niet naast mij! Hij is te gewild, alle mannen willen een ritje naast hem maken ;) Everybody wants a piece of J.

Het volgende café is bij mijn moeder in de buurt, dus gaan we weer even naar binnen. Zij past op mijn kleine nichtje en heet ons allemaal van harte welkom met wat te drinken. Haar huis is ook versierd naar de standaard van de stad. De enige echte vlag hangt buiten en zij en haar buurman hebben ook nog eens een vlaggenlijn gespannen. Dan zijde gij van ... dan zijde net as ikke! Dat is in haar geval niet echt, want ze komt van Rijswijk maar mijn moeder is een goede ingeburgerde ;)

Terug naar het café op de hoek. Ik ga samen op de foto met J. Hij zit in een andere bus, maar doet veel van dezelfde cafées aan.

Vlak voordat we doorgaan naar het volgende café (half 4) komt het nummer Seks met die Kale nog langs. Natuurlijk moeten de mannen nog even meezingen.

Aangekomen in het volgende café de Black Horse en ik begin maar eens aan een beter smakende bessenjenever. We nemen daar ook wat te eten, maar ik neem geen vette hap omdat ik niet ziek wil worden.

De bus vertrekt om vijf uur en ik neem een slokje van mijn secret stash. Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid, nietwaar?

Als we aankomen in een dorp verderop sta ik om half 6 nog even buiten te keuvelen en stiekem een sigaretje te roken.

Binnen gaan we nog even met de groep op de foto.

En een broer-zus foto kan natuurlijk ook niet ontbreken in het rijtje!


Mijn broer maakt een foto van ons dames. We hebben net een snood plannetje voor volgend jaar gesmeed. De non staat er niet op, maar dat komt volgend jaar helemaal goed.
We blijven een goede tijd in het café.

Om zeven uur komen we aan in het laatste café. Het café waar de jongens vroeger kwamen en die na de carnaval gaat sluiten. Even jeugdsentiment opsnuiven dus. Ik sta hier bij de garderobe die op de beschilderde toiletten uitkomt.

heksenketel carnaval
Een wazige foto in de Hekse.

Een goed uur later is het tijd voor eten! Om acht uur schuiven we aan en vraag ik om een pitabroodje gezond. Het is vooral veel sla met wat kaas. Tegenvaller. Ik ga hier dus NOOIT meer eten (de rest valt ook tegen)

We proberen J. dezelfde foto na te laten doen als vorig jaar. We missen de muts...

Iedereen zit lekker aan het eten.

Na het eten gaan we (om 10 over 9) naar ergens anders om een drankje te doen en wat mensen op te zoeken. De glazen worden al wat voller geschonken.

Een half uur later staan we te dansen in een kerk.

En daar voelt deze non zich wel op haar gemak ;)

Mijn vriendin J. en ik hebben trouwens in de laatste kroeg van de otobusrellie een sjaal van wc-papier gekregen. We hebben de ketting verbroken hier, maar ik loop nog graag trots rond met mijn souvenir.
We zijn zeker meer dan een uur in de Sint Jan als we doorgaan naar een volgend café.

Om tien voor 11 spring ik op het podium van Het Wapen en sta te kijken naar mijn vrienden. Mijn collega komt ook nog langs om aan teambuilding in de vorm van hoofd, schouders (die doe ik), knie en teen (die doet zij zodat ik niet naar beneden val) te doen. We willen hem alvast op de agenda van de volgende teamvergadering zetten.


Ik ga nog op de foto met M. zij heeft mij op het podium getrokken en dat bevalt goed!
Een half uur later gaan we weg want de laatste trein moet gehaald worden door J. en M. en dus beslis ik na een lange dag (mijn man is al vertrokken) om mee te lopen naar het station en vervolgens naar huis te gaan.

Om middernacht kom ik thuis en haal de snor van mijn gezicht af (ik heb hem gelukkig maar 3x opnieuw hoeven opplakken) en haal ik het wc-papier om mijn nek weg. Nu nog make-up afhalen, tanden poetsen, 100 schuifspelden uit mijn haar en pruik halen en de vieze kleding in de wasmand gooien. Weer een dag overleefd! Tot de volgende Otobusrellie!

Labels: ,