Nee-nee sticker

Een van de simpelste dingen om groen te doen, is het nemen van een 'Nee-Nee sticker'. Ik heb deze sticker zelf al meer dan 2 jaar en hij bevalt me heel erg goed.


Sticker

Door het plakken van de Nee-Nee-sticker geef je aan dat je niet geïnteresseerd bent in huis-aan-huisbladen en niet geïnteresseerd bent in het ontvangen van reclameblaadjes. Dat wil zeggen dat je het plaatselijke sufferdje niet meer ontvangt en ook geen hopen met reclame. Wil je het plaatselijke sufferdje nog wel ontvangen, kies dan voor een Nee-Ja-sticker. Dan ontvang je geen reclame meer, maar wel de huis-aan-huisbladen.

Door het niet ontvangen van al dit (ongewenst) papier, wordt de kap van bomen teruggedrongen (want papier wordt gemaakt van bomen) en hoeft er niet onnodig veel papier gerecycled te worden. Dat scheelt veel tijd, veel bomen en veel energie. Daarnaast vind ik het erg handig om deze sticker te hebben omdat ik nu minder koop. Ken je dat gevoel dat je alle reclameblaadjes even wilt doorkijken voor leuke koopjes? Dat gevoel heb je alleen in het begin nog even als je de sticker op je bus hebt geplakt, maar dat gevoel verdwijnt langzaam. Je mist niets, want je hebt vaak niets nodig. De reclames zijn nog steeds online te vinden, als je echt iets nodig hebt, kan je dus online de reclameblaadjes in de gaten houden.

Hoe vraag je een Nee-Nee-sticker aan?

Bij elke gemeente is de sticker te verkrijgen. Het is afhankelijk van jouw gemeente hoe deze sticker wordt verstrekt (online of via een loket). In alle gemeentes is de sticker GRATIS. Zoek dus de site van jouw gemeente op en type de trefwoorden nee nee sticker bij zoeken in. Dan rolt er altijd wel een antwoord en de kortste route tot het verkrijgen van een sticker uit.

Wat win je er mee?

Je verliest geen tijd meer omdat je onnodig in reclame zit te neuzen. Je bespaart geld omdat je niet meer getriggerd wordt om de stad in te gaan om koopjes te jagen. Je helpt mee aan een groenere wereld door het papier te weigeren. Er verdwijnt niets ongelezen in je oud papier, waardoor het niet gerecycled hoeft te worden. En op den duur worden er dan minder bomen gekapt om te gebruiken voor papier (na verloop van tijd wordt de telling in de wijk aangepast aan het aantal kranten dat je overhoudt - ik heb zelf een krantenwijk gelopen vandaar mijn expertise).


Neem jij ook een Nee-Nee-sticker?

Labels: