Films die ik wil zien in 2015

must see film 2015 mortdecai wild cake the theory of everything the imitation game
Geïnspireerd door Annemerel heb ik een lijst gemaakt met films die ik graag nog wil zien dit jaar. Elke titel die er staat klikt door naar de trailer van de film. Kijk jij even mee?

Gooische Vrouwen 2

Ik keek vroeger naar de serie en was dus een volger van het wel en wee van deze Gooische dames. Ik mis Willemijn nog iedere keer, maar kan niet ontkennen dat het fijn kijken is naar wat de dames nu weer uitspoken. Mijn echt favoriete personages? Martin Morero, Evert en tante Cor. De eerste film heb ik tijdens een Ladies Night bekeken en Gooische Vrouwen 2 staat ook nu op de lijst. Gewoon, voor de gezelligheid. (As we speak heb ik hem al bekeken)

Mortdecai

Een film met Johnny Depp. Ik schreef er hier al eens over. Alleen al van de trailer word ik happy. Gewoon lekker onderuit gezakt een filmpje kijken, heerlijk toch? Mortdecai gaat op zoek naar een gestolen schilderij. En het mooiste is dat Johnny Depp er dus in speelt. Ik zou niet anders willen.

mortdecai johnny depp gwyneth paltrow


Cake

Ik zag voor het eerst op het blog van Annemerel hier iets over. Claire ontwikkelt een vreemde fascinatie voor de zelfmoord van een vrouw uit haar pijngroep. Het lijkt mij een aangrijpende film en de hoofdrol wordt vertolkt door Jennifer Aniston die ons allemaal nog wel eens zou kunnen verrassen met deze rol.
cake jennifer aniston golden globe

Inside Out

Toen ik de trailer hiervan zag, stuurde ik de link meteen door naar mijn schoonzus. Heel fijne familiefilm over hoe het eraan toe zou gaan in je hoofd. Ik moest er nu al erg om lachen en kan niet wachten om deze te kijken.

Fifty Shades of Grey

Ook hierover schreef ik eerder, lees mijn stuk De trailer van 50 shades of grey hier. Ik heb het boek niet gelezen maar ben wel erg benieuwd naar de film. Een van de redenen? Jamie Dornan. Call me shallow, maar daar ga ik gewoon voor. Wel na de carnaval natuurlijk want de releasedatum valt daar middenin (releasedatum:Valentijnsdag!) maar de weken erna zal hij ongetwijfeld nog wel te zien zijn.

Wild

Wauw. Dat is wat ik dacht toen ik deze trailer bekeek. Reese Witherspoon als vrouw alleen op reis, een reis door de wildernis en op zoek naar zichzelf om zichzelf te helen. Intens. Ik denk dat deze film tot denken aanzet en mijn inner wanderlust stilt. Ik ben echt superbenieuwd naar deze film.
wild reese witherspoon golden globe

Unbroken

Intrigerend verhaal over een man die heeft moeten overleven. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en de man waar het om draait is in juli 2014 overleden (Louis Zamperini). Hij was ooit olympisch kampioen en moet later leren overleven. Doorgaan, niet breken en vooral willen overleven - omdat hij geen andere keuze heeft. Angelina Jolie was de director van deze film en ik denk dat het een heel bijzonder verhaal is.

The Imitation Game

Ik ben geen Benedict Cumberbatch fan. Althans... Er zijn zoveel mensen die helemaal weg zijn van deze man (hij speelde Sherlock Holmes en bijvoorbeeld ook in 12 Years a Slave) maar daar ben ik er niet echt een van. Ik vind hem gewoon... een acteur. Die een neus heeft voor goede rollen en deze erg goed vertolkt. Dus wakkere, warme nachten van Benedict? Nee, I don't have the hots for him. Maar wát ben ik benieuwd naar de film The Imitation Game! Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal waarin een wiskundige de Duitse enigma code moet kraken om de geallieerden de Tweede Wereldoorlog te kunnen laten winnen. Hij bouwt een van de eerste computers ooit om codes te kraken. Ik hoop dat dit weer één van Benedict's parels is.
the imitation game benedict cumberbatch golden globe

The Theory of Everything

Joanna Goddard, schrijfster van het allereerste blog dat ik ooit ging volgen, wees mij op deze verfilming van het leven van Stephen Hawking en zijn (eerste) vrouw, zijn theorie en zijn gezondheid. Enorm bijzonder en ik ben echt heel erg benieuwd hoe deze lovestory uiteindelijk op het doek te zien zal zijn.

the theory of everything felicity jones eddie redmayne stephen hawking golden globe


En films die al niet meer in de bioscoop zijn:

Fed Up

Hierover hoorde je in Amerika heel veel. Ik las erover op blogs en online artikelen, maar in Nederland bleef het stil. Ik zou dolgraag deze documentaire willen zien over suiker, de effecten van suiker en dat Amerika er genoeg van heeft.

First Position

Alweer een film waar ik al meerdere keren over heb geschreven. First Position is niet in mijn buurt uitgekomen in de bioscoop en helaas heb ik hem nog nooit gezien, ik wil dit jaar zeker mijn best doen om deze bijzondere docu over dansen te bekijken. Dansen is mijn passie.


En dan heb ik zo nog een heel bataljon aan andere films die je niet mag missen die ik nog nooit heb gezien maar toch eens moet bekijken waaronder bijvoorbeeld Boyhood (welke overigens een Golden Globe kreeg!).


Welke film wil jij dit jaar zien?

Labels: