BuitenBeter app

In verschillende gemeentes heb je de BuitenBeter app om problemen in je gemeente te rapporteren. Ik gebruikte deze app om zwerfafval te rapporteren.

Het is supersimpel om via de gratis BuitenBeter app een melding te maken van problemen in jouw gemeente. Bijgaand de Top 10 problemen:

  1. Vuurwerkvandalisme - Schade door vuurwerk
  2. Zwerfvuil op straat - Los afval en rommel op straat
  3. Slecht wegdek - Gaten, scheuren, belijning etc.
  4. Kapotte straatverlichting - Niet werkende lantaarnpalen
  5. Losse stoeptegel - Verzakte of losse stoeptegel, verzakkingen etc
  6. Verdachte of onveilige situatie
  7. Onkruid - Onkruid op stoep, in grasveld etc.
  8. Hondenpoep - Hondenpoep op straat
  9. Graffiti & Beplakking - Illegaal gespoten graffiti etc.
  10. Ongedierte - Ratten, muizen, ander ongedierte
Ook kan je wensen aandragen en kapotte speeltoestellen doorgeven.

Hoe werkt het?

Na het downloaden van de app, start je eerst met het maken van een volledig profiel. Hierin staan je NAW-gegevens en je telefoonnummer en emailadres. Je kan zelf aangeven of je gebeld wilt worden of liever een mail ontvangt van je melding. Ik heb aangegeven dat ik liever een mail ontvang.
Je kan een testmelding maken en deze testmelding wordt ook naar je gemaild, zo heb je een idee wat je gemeente te zien krijgt. Als je eenmaal zo ver bent kan je meldingen maken.

Ik heb deze app direct zelf getest omdat wij altijd veel last hebben van zwerfafval. Deze keer hadden ze een bureaustoel in het gangetje achter ons huis gedumpt.

Stap 1
Maak een foto van je melding. Ik maakte een foto van de bureaustoel.

Stap 2
Leg de locatie vast. Dit kan met je GPS signaal maar je kan ook het adres opgeven.

Stap 3
Omschrijf het probleem. Hiermee kan je kiezen uit de lijst die ik bovenaan dit artikel heb beschreven, om aan te merken om welk probleem het precies gaat. Je kan het aanvullen door bij 'omschrijving' te zeggen wat er allemaal nog meer mankeert. In mijn geval kon ik hier aangeven dat het ging om het gangetje tussen onze straat en de straat achter ons.

Stap 4
Verzend de melding. De melding wordt verzonden naar jouw gemeente. Heb jij een Apple dan kan je de melding volgen. Ik heb een Android systeem, waardoor ik de melding niet kan volgen. Ik weet niet hoe dit werkt bij andere systemen.

Opvolging

In mijn gemeente waren ze razendsnel! Diezelfde dag nog werd de bureaustoel weggehaald. Ik kreeg ook dezelfde dag al een mail van mijn gemeente dat ze de melding hadden afgehandeld. Ik ben super enthousiast over deze app! Je hoeft niet meer naar telefoonnummers te zoeken of een email te sturen om een probleem door te geven. Nu kan je je app openen en via een paar korte stappen het probleem doorgeven. Ik vind het erg handig werken en het wordt snel opgevolgd. Ik kan het iedereen aanraden om deze app gratis te downloaden, je houdt zo met elkaar de gemeente een stuk mooier, schoner en groener.

De app is verkrijgbaar voor iPhone, Android, Windows Phone, Blackberry, Symbian en Windows Mobile.


Ga jij de app ook downloaden?

Labels: , , , , ,