Ondertussen... in de provincie: Villa Augustus

restaurant villa augustus dordrecht entreeVorig weekend was ik met mijn beste vriendin in Villa Augustus. Een fijne plek om te eten in Dordrecht. Kijk je even mee?

Villa Augustus ligt buiten het centrum van Dordrecht, vlakbij het water. Bij Villa Augustus is zo veel te zien en te doen! Zo is er een galerie waar op dit moment een expositie is van Nathalie Lété. Ze hebben een hotel, bed and breakfast kamertjes, een winkel (zij noemen het een markt) en een moestuin. In de zomer kan je lekker limonade en thee drinken op het terras.
villa augustus markt winkelDe winkel verkoopt van alles wat je je maar kan bedenken. Niet alleen groente en fruit, maar ook kookboeken, decoratie en kinderboeken. Als je door het winkeltje heen loopt, kom je in het restaurant terecht. Een soort industriële omgeving waar je in een grote ruimte gaat genieten van lekkers, met om je heen uitstrekkend de groentetuin.

Seizoenen

De bedoeling van Villa Augustus is om zo veel mogelijk uit de seizoenen te koken. Ze proberen zo veel mogelijk ingrediënten uit eigen tuin te halen of veelal biologische producten te gebruiken. Hierdoor hebben ze een constant wisselende kaart. Ik ben dol op uit het seizoen eten, want ik wil graag mijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Door seizoensgebonden producten te eten, kom ik al een aardig eindje in de juiste richting.

citroenrisotto villa augustusCitroenrisotto en geroosterde kip

Ik nam de citroenrisotto met oregano, zuurdesemkruim en oude kaas. Daarbij nam ik een lekker wit wijntje en och wat was dat lekker! De citroenrisotto was heerlijk romig, met heel fijn de gesmolten oude kaas erover en doorheen. De kruimels erop zorgden voor een fijne bite in de risotto. Ook weer eens wat anders! Ik heb een klein bordje genomen, vooral omdat ik risotto vaak machtig vind. Ik bleek de juiste keuze gemaakt te hebben: Ik kreeg mijn bord maar nèt leeg.
geroosterde kip villa augustusMijn overbuurvrouw had precies hetzelfde: Ze had genoeg op haar bordje gekregen. Zij koos voor de boterham met geroosterde kip, kruidendressing en rucola en die smaakte haar ook goed. Ik heb een hapje genomen en ook ik moet zeggen dat het erg lekker smaakte. Lekkere kip, goed op smaak gebracht en niet droog.

Wat zit er aan tafel?

Tijdens onze lunch zagen we werkelijk van alles aan tafel schuiven in Villa Augustus. Creatievelingen, vrienden met een rauw randje, theemutsen, 'gewone mensen', excentrieke families en burgerlijke gezinnen. Iedereen voelt zich er wel thuis en het is heerlijk mensen kijken. Als je eenmaal uitgegeten en uitgekeken bent, kan je altijd nog een rondje door de tuin maken of een kijkje nemen in de galerie.

Ben jij wel eens in Villa Augustus geweest?


nancy villa augustus

Labels: , ,