Wolken labels geven

In het begin van het jaar besloot ik op te schrijven wat ik dit jaar, 2014, allemaal van plan was. Je kan mijn puntjes lezen in mijn blog Mijn doelen in 2014. Daar stond onder andere bij dat ik eens per week naar de lucht wilde kijken. En hoewel ik mijn blik vaker op de hemel richtte afgelopen jaar dan ervoor, was het toch niet wekelijks. Tenzij het uit irritatie was: “Bah alweer regen?”

Maar tijdens mijn honeymoon nam ik er eens goed de tijd voor. Vroeger deed ik dit ook altijd en het maakte me altijd enorm blij en rustig. En ik kan met zekerheid zeggen dat het heerlijk ontspannend is om te doen. Je laat het kind in je los!

Hoe werkt dit?

·         Je gaat bij voorkeur liggen op je rug. Zitten kan/mag ook.

·         Terwijl de wolken voorbij drijven, maak je je hoofd leeg.

·         Je sluit je ogen en opent ze weer en stelt je open voor alle figuren die je in de wolken kunt ontdekken. Laat je fantasie de vrije loop. Niets is te gek. Ook niet als je een sigaarrokende kat ziet of een centaur die een slinger ophangt. (Maar gewoon een steenbok en een leeuw ontdekken is ook prima)

Je zult zien dat je stiekem veel gedaantes ziet, herkent en dat de tijd vliegt. Helemaal als je een muziekje in je oren hebt. Net alsof je weer (piep)jong bent..!

Kijk jij ook naar wolken die langzaam voorbij drijven?

Labels: , , ,