House for sale

Ik woon al bijna 6 jaar in een huurhuisje in een volksbuurt. Die volksbuurt was in eerste instantie wel gezellig (rommelig, maar levendig) maar in de tussentijd ben ik niet zo vol meer van de buurt waar ik woon. Het is er smerig, de mensen zijn asociaal en de wijk verandert niet in positieve zin; ze dealen, ze hangen, ze maken ruzie. Ik zou best op zoek willen gaan naar een ander huis en mogelijk een koopwoning, maar hoe maak je die keuze?

Je zou zeggen: Heel simpel, je gaat op zoek naar een huis binnen je budget en op de plek waar je wilt wonen. Ja, dat klopt. Maar dat laatste - insert boerenaccent - daar zit hem de kneep. Waar ga ik in hemelsnaam wonen? Mijn aanstaande heeft een baan in de Randstad en zal met zijn achtergrond en zijn interesse altijd gebonden blijven aan de Randstad, omdat daar nu eenmaal zijn werkveld ligt (financiƫle wereld en gespecialiseerd daarin ook nog). Ik heb een brede opleiding met een nog breder cv. Ik kan bij wijze van spreken overal aan de bak.

Kiezen we dus voor een huis in de Randstad waarbij we extreem moeten inboeten op vierkante meters en een buiten? Of kiezen we voor een grotere stad dichtbij die erg leuk is maar waar de prijzen hoger liggen en we een vergelijkbaar huis kunnen krijgen als waar we nu in wonen en mijn lief nog verder naar het station moet fietsen? Of kiezen we voor een woning in de buurt van ons station waarbij hij tot maximaal 1,5 uur reistijd per enkele reis heeft (Ja, zo absurd is het dus al. Arme jongen.) maar we wel alle familie en vrienden in de buurt hebben wonen, een groter huis en een buiten?

Onze vrienden uit Den Haag zeggen: Kom nou hier heen! Onze vrienden uit Brabant zeggen: Ben jij gek!? Onze keuze moeten we baseren op iets waarvan ik zelf nog niet weet wat precies. Maar ik heb wel het funda-virus te pakken. Het liefst kijk ik huizen op jaap.nl of funda.nl om lekker te neuzen. We rijden langs huizen en bekijken ze uitgebreid en rondom. De keuze hebben we nog niet laten vallen en om het ons nog niet te ingewikkeld te maken hebben we ook nog geen hypotheekadviseur in de arm genomen. Want zodra we weten voor welk bedrag we in aanmerking komen, hoe dichterbij het antwoord op de vraag moet komen.... Waar gaan we wonen? (Best een belangrijke vraag als je ooit op zoek gaat)

Dus tot die tijd vermaken wij ons prima met luchtkastelen en richt ik kamers naar mijn smaak in. Fantaseren over huizen is best leuk! Heb jij ook een funda-verslaving?


Labels: , ,