Let's get personal tag

Ik zag deze tag op de blog van Lisanne en ik vond hem wel gezellig en geschikt om dit weekend op mijn blog te plaatsen. Lezen jullie even mee?
Dear English readers, can you please translate this tag in English by using the button on the right sidebar?


1. Wat hoor je op het moment van schrijven?
Ella Fitzgerald staat aan op de achtergrond. Heerlijk!
 
2. Heb je ergens zin in op dit moment? (eten)
Ik heb toevallig net een heerlijk stukje chocolade opgegeten. Witte chocolade met caramel en nootjes, uit Canada!
 
3. Wanneer is de laatste keer dat je echt gebroken was? (emotioneel)
Echt gebroken? Dat was uiteraard toen mijn vader overleed 2,5 jaar geleden. Toen was ik echt emotioneel gebroken, meer dan een jaar lang. Een half jaar erna overleed mijn lieve oom. Vorig jaar begon de zon weer een beetje te schijnen in mijn leven toen ik naar Parijs ging, het verdriet kon verwerken en op/in retraite was!
 
4. Zou je liever tien kinderen hebben of geen kinderen?
Geen kinderen. Dit was makkelijk, het vraagstuk kinderen heb ik altijd al een moeilijke gevonden, maar tien kinderen is toch echt too much. In the blink of an eye had ik mijn antwoord al klaar.
 
5. Denk je dat je teveel aandacht aan je uiterlijk besteedt?
Welnee. Ik kom wel om in de make-up maar teveel aandacht aan mijn uiterlijk besteden doe ik niet. Als ik naar kantoor moet, maak ik me vaak niet op en nu ik hooikoorts heb, hoef ik er niet eens aan te denken. Eén keer niezen en mijn make-up zit op mijn kin!
 
6. Waar denk je op dit moment aan?
Aan mijn beste vriendin. Ik ga haar morgen verrassen en ik hoop dat ze het leuk vindt.
 
7. Sta jij altijd klaar voor je vrienden?
Ja, ik vind van wel. Ik bel ze als er iets is, ik stuur kaartjes... ik geloof dat ik best attent ben. En bij ellende zorg ik dat ik er ben en probeer ik ze op te beuren. Ik hoop dat ik vaak de juiste dingen zeg en ik hoop dat ze er natuurlijk hetzelfde over denken. Want zo niet, dan ben ik een bitter disappointment ;)
 
8. Wie is de laatste persoon die jou heeft zien huilen?
Ik moet even goed nadenken, maar ik geloof dat het Joep moet zijn geweest. Of... misschien wel mijn beste vriendin, mijn schoonzus en moeder toen ik twijfelde of mijn vriendje mijn trouwjurk wel mooi genoeg zou vinden. Dat waren overigens onzin-tranen, maar andere tranen kan ik me niet meer echt herinneren. Dus ik ga voor die tranen!
 
9. Wat doe jij altijd als je nerveus bent?
Dan keer ik in mijzelf en als ik heel erg zenuwachtig ben begin ik te geeuwen. Ik heb het regelmatig meegemaakt, zeker toen ik nog audities deed voor de toneelschool.

10. Is er iemand die jou volledig begrijpt?
Ik denk dat er niemand is die mij volledig begrijpt maar ik kan je vertellen dat mijn beste vriendin en mijn vriendje heel erg dicht in de buurt komen!
 
11. Heb je op dit moment een reden om te lachen?
Jazeker! Ik ben gezond! Ik ga trouwen dit jaar! Ik ben gelukkig in mijn leven en mijn familie is gezond. Ik heb een lief nichtje, ik heb een dak boven mijn hoofd en het wordt lente.... Ik heb alle reden om te lachen! Ik kan namelijk wel nog eens 500 andere goede redenen bedenken!
 
12. Heeft iemand jou wel eens verteld dat die persoon jou voor geen goud kwijt wil?
Ja dat is wel eens gebeurd. Bovendien ben ik nu een verloofde vrouw, waardoor mijn soon-to-be-husband zei: Ik wil jou nooit meer kwijt. Gelukkig maar, ik wil hem ook voor geen goud kwijt.
 
13. Zou je gelukkiger zijn als het leven een “rewind”-knop zou hebben?
Als er een rewind-knop zou bestaan en je drukt deze in, dan zal je zien dat het je alleen maar meer pijn zou doen. Hebben jullie The Time Machine wel eens gezien? (Die van 1960 of van 2002) Die man ging elke keer terug en zag zijn verloofde op verschillende manieren sterven. Bigger picture: Je kan het lot niet veranderen. Dus als ik terug zou gaan en mijn vader erop zou wijzen dat hij snel naar de dokter moet gaan vanwege een aneurysma in zijn hoofd, dan zou je zien dat ik hem niet op tijd kon redden. Als ik de knop in zou drukken om niet in elkaar geslagen te worden, had ik alsnog PDS gekregen omdat het gewoon sluimerde in mijn lichaam. Als ik de rewind-knop in zou drukken, dan kwam daar alleen maar ellende van denk ik. Dus ik laat het zoals het is. Is het overigens niet zo dat je juist leert van de dingen in het leven? Ook de dingen die niet zo leuk zijn? Ik weet in ieder geval dat ik dankzij mijn tegenslagen zo sterk ben geworden als ik nu ben.
Ik zou wel graag een knop indrukken om een leuke herinnering nog eens goed mee te maken. Hahaha! Ja, ik zit vol tegenstellingen.

Hieronder de trailer van The Time Machine uit 2002:

 
 
14. Vertel jij je ouders alles?
Welnee joh. Dat heb ik al geleerd op mijn 14e van mijn oma: Je moet ze veel vertellen, maar niet alles. Ik heb me altijd gehouden aan haar goede advies.
 
15. Denk je meer aan het verleden, het heden of aan de toekomst?
Ik probeer meer aan het heden te denken. Dat lukt echt niet altijd. Ik ben op dit moment veel met de toekomst bezig, maar dan praktisch de nabije toekomst. Zoals: Wat zal ik straks eens eten? Hahaha! Of: Welke decoratie zal ik eens bedenken voor de bruiloft? Het verleden is mooi maar soms bittersweet. Als ik er te lang in hang, dan word ik misschien wel een beetje verdrietig.
 
16. Hoeveel uur slaap krijg je gemiddeld per nacht?
Ik geloof dat het gemiddeld ongeveer 6,5 tot 7 uur is. Soms kan ik makkelijk met minder en soms voel ik me na 10 uur slapen nog moe.
 
17. Ben jij makkelijk om mee om te gaan?
Ja, ik ben wel makkelijk om mee om te gaan, maar ik word ingewikkelder als je me beter kent vrees ik. Niet dat ik echt heel moeilijk doe, maar iedereen heeft toch een gebruiksaanwijzing en die wordt alleen maar duidelijk als je elkaar wat langer kent. Zo kan ik erg onredelijk doen. En als ik onredelijk doe, weet ik dat ik onredelijk ben, maar dat geef ik dan weer niet toe. Het gebeurt gelukkig maar niet te vaak.
 
18. Wat heb je voor het laatst gedronken?
Mangothee. Hoezo? Wil je ook een kopje?
 
19. Welk soort bed heb jij?
Soort bed? Wat is dit voor een vreemde vraag? Gewoon zo'n bed waar je in kan slapen. Oh! Je bedoelt of het een tweepersoons, eenpersoons ofzo is? Mijn bed is tweepersoons, althans dat vind ik, maar ik geloof dat het nog officieel onder een twijfelaartje hoort. Het is 1.40m breed en hij ligt heerlijk. Helemaal wanneer er schoon beddegoed op ligt.
 
20. Zien mensen jou als optimist of pessimist?
Easy: Optimist. Ik houd er niet zo van om bij de pakken neer te gaan zitten.
 
21. Met wie heb je als laatste in de auto gezeten, op je familie na?
Met mijn verloofde, toen we terug kwamen van ons weekend naar Leuven.
 
22. Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien, en met wie heb je die film gezien?
Tjemig, ik geloof dat de laatste film die ik zag Gravity was. Of was het Chez Nous? Oh nee joh! Het was The Wolf of Wall Street. Ja, dat was de laatste die ik in de bioscoop zag, samen met mijn vriendje en mijn moeder. Ik zou graag binnenkort weer eens naar de bios gaan. Ik wil graag 12 Years a Slave, Her, The Budapest Hotel en nog 3 andere films. Ineens is er zoveel leuks te zien!
 
Source
 
 
23. Ben je een keer gekwetst door iemand waarvan je nooit verwacht had dat die je zou kwetsen?
Ja, dat is zeker gebeurd. Ik had ooit een heel goed vriendinnetje en hoewel ik het had kunnen zien aankomen, zijn we gebroken. Ze had me (voor de zoveelste keer) laten zitten en ik wilde niet meer afspreken en moeilijk doen toen ze 8 uur te laat wilde aankomen. Ze stuurde mij een berichtje dat erg veel pijn deed. En dat was voornamelijk de laatste communicatie die we nog hebben gehad. Later heb ik haar nog wel gezien, maar bevriend zijn we nooit meer geworden. Daarvoor ben ik te erg gekwetst.
 
24. Wat zijn jouw guilty pleasures qua eten?
Ik houd erg van chocolade of van zakken chips! Mjam! Ik houd er ook van om een lepel in de pindakaas te steken en die op te eten. Een pindakaas-ijsje noemde mijn moeder dat vroeger. Prima uitvinding.
 
25. Heb je de afgelopen week kleding gekocht?
Nee, ik doe namelijk mee aan de Free Fashion Challenge waardoor ik absoluut geen nieuwe kleding mag kopen, een heel jaar lang. Ik ben overigens ver over de helft maar heb in de tussentijd wel een trouwjurk gekocht. Maar dat mocht.
 
26. Laatste persoon die jou aan het huilen heeft gemaakt?
Wat een moeilijke vragen zeg. Ik geloof niet dat er mensen zijn die mij echt aan het huilen maken. Ja soms natuurlijk, maar ik zou echt niet meer weten wie dat deed en waar en wanneer dat was. Ik maakte wel mijzelf laatst aan het huilen, telt dat ook?
 
27. Wat doe je morgen?
Dat is heel leuk: Een verrassingdagje voor mijn beste vriendin. Ze was jarig op 4 maart en werd 30 jaar oud. Hoera! Dat moet gevierd worden! Helaas was ik ziek op haar verjaardag, waardoor dit masterplan van mij niet kon doorgaan op haar echte verjaardag. Ik dacht: Het moet deze maand gebeuren en het is gelukt want ze is morgen (gedeeltelijk) vrij. Ik plan deze blog in, dus ze ziet hem gelukkig pas zondag verschijnen waardoor ik jullie allemaal kan vertellen wat de verrassing is: Ze mag kiezen uit een dagje naar Antwerpen of een dagje naar Gent. Ik trakteer! Ik kom haar halen, ik rijd er naartoe, we kunnen gaan shoppen en het lekkere eten en drinken - waar we allebei zo van houden - betaal ik. Ik hoop alleen dat het weer een beetje meezit, maar gespreksstof hebben we altijd genoeg!
 
28. Is er iemand die jij graag zou willen zien op dit moment?
Ja, mijn oma. Zij is overleden toen ik 15 was en het was echt een heel tof mens. Ik vertelde net over haar en aangezien ik Ella Fitzgerald aan heb staan enzo... vroeg ik me ineens af wat zij daar nu eigenlijk van vond. En of ze het leuk vindt dat ik zo nostalgisch ben ingesteld. En... En... En... Dan heb je zo veel vragen te stellen ineens.
Om wie mag ik nog meer vragen? Levend vraag ik even om Jensen Ackles. Gewoon omdat het Jensen is en hij zo mooi om te zien is hè. En hij is grappig. Jep, ik ben Supernatural fan. #SPNFamily


 
29. Houd je van suikerspinnen?
JAAAAA! De kermis is niet compleet zonder suikerspin. Ik eet eigenlijk ook alleen suikerspin als ik naar de kermis ga. En ik ga echt elk jaar (oké niet elk jaar, afgelopen jaar ging ik niet) naar de kermis toe en een suikerspin is gewoon heel lekker. Wel snel eten.
 
30. Ben je ooit tegen iemand aan in slaap gevallen?
Ja, tegen een vriend van mij. Tegen een vriendin van mij. Tegen mijn vriendje. Dat hoort er toch wel bij hoor, want ik slaap graag. En soms valt de andere persoon ook gewoon in slaap hoor.
 
31. Wat is je stemming op dit moment?
Ik ben ergens relaxt want ik geniet van de muziek en ik vind het leuk om te bloggen, maar ergens ook wat opgejaagd want ik ga zo stijldansen!
 
32. Met wie was je gisteravond?
Ik was met Joep, dat lijkt mij logisch. Als ik nu een andere naam zou noemen zou dat dubieus zijn. En ook een beetje gestoord, want ik was gewoon met Joep. Oh en we keken de finale van Wie Is De Mol? Ik heb dus ook nog een alibi!
 
33. Heb je plannen voor dit weekend?
JA!!!! De verrassing voor mijn vriendinnetje, dan in de avond ga ik kijken naar een aflevering van 'Bloed, zweet en blaren' over het Nationaal Ballet en als mijn broer en schoonzusje en nichtje Astrid zondag thuis zijn wil ik daar even langs en met mijn moeder na de film gaan. Als ze zin heeft natuurlijk.

Labels: ,