Dag kerstboom?

Dag kerstboom! Het is Driekoningen, dus het is logisch dat de kerstboom wordt opgeruimd. Geloof ik. Ik heb nooit helemaal begrepen hoe dat nu zit, conventies. Men verwacht iets en jij moet er gehoor aan geven. Niet omdat je het wilt, maar omdat het zo hóórt. Ook iets wat ik niet begrijp: Ergens zin in hebben omdat het nu eenmaal die datum of tijd is. Zo snap ik mensen niet die pas koffie lusten als ze weten dat het 15:00 uur is (en daarmee begrijp ik mijn verloofde dus ook niet op dit specifieke onderwerp) of op de klok moeten kijken voor andere zaken waar je normaliter zin in moet hebben. Ik begrijp best dat alcohol voor 17:00 uur not done is, maar verder ben je me kwijt.
Anyway, ik dwaal af. Ik was bij de kerstbomen want op de social media wordt ik gebombardeerd op mijn timeline met mensen die afscheid gaan nemen van de boom. Dat vinden ze zelf enorm zonde, want het ding staat er zo prachtig bij. En oh wat is het toch gezellig! Als ze een echte boom hebben, dan snap ik het nog een beetje: Deze mag je inleveren en natuurlijk is dat handiger dan hem op je balkonnetje te laten staan voor de rest van het jaar. Maar... de bomen kunnen in de sommige gemeentes pas zaterdag ingeleverd worden. En driekwart van mijn timeline heeft een nepboom staan.
Nu vraag ik jullie dus: Waarom moet die boom weg als je het nog zo gezellig vindt? Waarom geven we ons er niet en masse aan over om het ding pas op te ruimen als we er zin in hebben? Niet omdat het 6 januari is, maar gewoon pas als we denken: Nu kan ik wel weer zonder?
Bij mij blijft de boom nog even staan. Het is een echte en hij straalt zo mooi, met zijn lieve kleine lichtjes en mooie kerstballen. En ik moet zeggen dat ik de eerste weken van het nieuwe jaar altijd een stuk aangenamer vind met een fijne boom die me elke ochtend goedemorgen toestraalt. Nu weet ik dat hij dat niet echt doet (ja, mijn kerstboom is een hij) maar het lijkt wel zo te zijn en wat maakt het uit? Als ik er maar mee geholpen ben, toch? Het maakt de winter iets minder donker en mijn ochtenden en avonden een stuk lichter en dat zo lang als ik zelf wil en niet omdat het Driekoningen is.

Ruim jij je Kerstspullen ook al op, laat je ze nog even staan, of heb jij alles al lang weggehaald? En waarom?

Labels: , ,