Mijn 2013

Het jaar 2013 was voor mij heel erg bijzonder. Ik heb in mijn hele leven nog niet zo'n heerlijk jaar gehad. Normaal gesproken was ik voornamelijk ziek en liep alles in de soep, hoe positief ik ook bleef het was hem vaak net niet. En afgelopen jaar liep voor mijn gevoel alles op rolletjes.

Terugdenken aan afgelopen jaar: Vorig jaar nam ik ontslag. In januari zou ik nog even naar kantoor gaan en erna... vertrok ik samen met mijn vriendje naar Parijs!
Parijs, Parijs, ik had mijn hele leven (sinds mijn zesde) gedroomd van wonen in Parijs. En nu ging ik dat doen! Ik ging er de expat vrouw uithangen, genieten van het Parijse leven. En dat deed ik: Met volle teugen genoot ik van ons paarse appartementje achter de Champs-Elysées. Ik genoot van mijn metropas waarmee ik als een echte Parisienne door de ondergrondse zoefde. De Monoprix schuin tegenover om tot middernacht boodschappen te doen. Mijn gezondheid verbeterde en ik was niet langer meer ziek. Ik had heel veel etentjes buiten de deur en drankjes met collega's van mijn vriend. Kilometers afleggen in Parijs, lopend, per metro of fiets. Vrienden verwelkomen in Parijs. Kortom: Mooie dingen zien, mooie dingen meemaken. Alles over Parijs lees je door hier op te klikken.

Na Parijs gingen we terug naar huis toe. Langzaam begon de lente, die niet veel voorstelde. Ik richtte me op mijn blog en dingen die thuis jarenlang genegeerd waren. Ik had me in Parijs opgegeven voor een retraite en vertrok in juni naar Limoges om daar een week lang in retraite te gaan. Een week gevuld met yoga, meditatie en schrijven. Ik leerde er meer over mijzelf, het verdriet van het verlies van mijn vader eindelijk een plek te geven en ik leerde er bijzondere mensen kennen waarmee ik een sisterhood had. Die sisterhood is met twee speciale personen gecontinueerd; we schrijven elkaar nog regelmatig.
Eind juni ging ik een week op vakantie naar Zuid-Frankrijk waar we een week lang zon hadden. Een week waar mijn vriend erg naar uit keek. We deden niet veel, maar rustten uit en zwommen in de Middellandse Zee.

De zomer begon en ik zou er met volle teugen van gaan genieten. Sinds de basisschool had ik niet meer genoten van een zomer zonder dingen moeten. En nu, na zoveel jaar, zou ik weer zo'n onbezonnen zomer hebben. Ik ging zwemmen, sprak af met vrienden, at buiten en genoot van de zon op mijn gezicht.
Vervolgens werd mijn nichtje geboren. Een prachtig klein hummeltje en een welkom lid van de familie. Ze brengt nu al zo veel plezier en geluk!

Ik ging een maand op reis, een roadtrip met mijn vriendje. We begonnen in Berlijn en gingen erna door naar Wroclaw, Krakau, Gyor, Boedapest, Bratislava, Biograd na Moru en Maribor. Het was een prachtige reis waarin we enorm veel gezien, gereisd en meegemaakt hebben. Hij vroeg mij ten huwelijk en de rest van de reis liep ik op wolken.
 Bij thuiskomst maakten we de verloving bekend en sindsdien is het grote zoeken begonnen. Naar een locatie voornamelijk, maar erna net zo goed naar een jurk en meer voor de bruiloft. Het was een enorme verrassing dat hij mij na bijna 8 jaar ten huwelijk vroeg en ik ben er nog steeds ondersteboven van.

Ik zei mijn werk als bestuurslid van mijn vereniging op omdat het me niet meer de energie bracht die ik wenste. En als klap op de vuurpijl vond ik voor het einde van het jaar nog een nieuwe baan!

Al met al een prachtig, bijzonder jaar. Een jaar waarin: Mijn droom werd verwezenlijkt, ik een week op retraite ging wat goed was voor mijn innerlijk en mijn rust, ik genoot van de zomer, werd tante, ik was niet ziek, ik werd ten huwelijk gevraagd en ik heb een baan gevonden.

2014 kan (bijna niet) beter worden, ik hoop echt dat voor iedereen aankomend jaar nog ietsjepietsje beter en mooier wordt.

Fijne jaarwisseling en een sprankelend 2014!

Source
All other pictures are mine

Labels: , , , , , , , , ,