Exki

Have you ever heard of Exki? Deze zaak doet zich in ieder geval voor als 'groene' winkel (het logo viel me direct op) en daardoor was ik meteen geïnteresseerd. Zie je: ik wil graag milieuvriendelijker leven en omdat het in Parijs bijna onmogelijk was (het afval wordt niet eens gescheiden) dacht ik daar voor de verandering naar de Exki te kunnen gaan, die in hetzelfde quartier als mijn huis is. Alleen... ik vond het nogal eh... disappointing.

Alles wat ik kreeg was voorverpakt in plastic zakjes en doosjes. Het eten zelf was wel lekker (ik wilde eigenlijk een courgettesoep maar de dames hadden niet opgelet en de soep was op en de andere soepen stonden open waardoor ze afgekoeld waren) en vooral het broodje deed me even denken aan thuis - een wit zacht broodje, waar kom je dat allemaal tegen in Parijs?

Als salade had ik de Monaco met gerookte zalm, organische couscous, zongedroogde tomaten, rozijnen, komkommer, selderij, dille, een beetje sla en zout en peper. Sandwich: Léonie, met ook weer die gerookte zalm (er was weinig andere keus meer) en als dessert heb ik de citroentaart genomen. - Alle drie erg lekker!

Op de tas waarin ik het mee kreeg stond geschreven dat deze gemaakt was van gerecycled materiaal maar al het andere waarin het verpakt was dan? Het was duidelijk gemaakt voor een weggooimaatschappij en in Parijs was alles individueel verpakt. Ook als je er bleef eten en je nam het niet mee, dan nog was alles verpakt en nam je het mee op een dienblad naar je plaats. Ik zie daarom ook geen specifieke winst voor de groene sector - behalve dat het biologisch is. Ik wilde dus eens verder op onderzoek uitgaan over dit merk en ik ben daarom erg benieuwd naar jullie bevindingen.

In Nederland zijn ze gevestigd in Den Haag - kennen jullie deze zaak? Wat is jullie gedachte bij voorverpakte broodjes en dergelijke in een zaak die verder biologisch is? Vind je dat niet erg omdat biologisch voor jou telt of vind je duurzaamheid ook belangrijk?

Labels: , , , , , , , , , , , , , , ,