High Voltage

Dag 5 van No Impact Week ging volledig over het gebruik van energie, of eigenlijk het niet gebruiken ervan (of zo min mogelijk).

Wat ik moest doen:
Checken hoeveel energie je nu in huis verbruikt, welke je binnenkort zult gebruiken en vervolgens de stekker eruit trekken.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan in een appartement waar je helemaal niets zelf kunt regelen. Denk dus in dit geval aan: geen eigen meter, geen eigen regeling van temperatuur van de ruimte (de verwarming staat aan of uit, er zit niets tussenin). Bovendien zijn er voldoende huishoudens in Parijs die alleen op electriciteit koken en daar zijn wij er één van. Dus als ik de waterkoker uitzet omdat deze stroom verbruikt en ik wil thee drinken (water drinken van de kraan met een grote pot thee zetten van één theezakje leek mij best duurzaam) dan moet ik alsnog het fornuis aanzetten en water koken met electriciteit. Net zo handig om de waterkoker aan te zetten dus.
Hoewel ik vond dat ik goed bezig was door het huis te ontvluchten en zelf een stuk te gaan wandelen naar een immer charmant wijkje kan ik je melden dat het behoorlijk irriterend is dat als je een oneindig stuk hebt gelopen en je moe aankomt bij 'jouw' stam-cakeshop en de tent vol blijkt te zitten met mensen en voornamelijk hardschreeuwende Amerikanen. Als je dan bedenkt: ik ga een lekker croissantje en éclair halen en ergens anders oppeuzelen en je zit in Jardin des Plantes weg te waaien op een bankje, word je humeur niet veel beter. En als je dan besluit om toch weer te gaan lopen om warmer te worden en in een sneeuwstorm terecht komt nou.... dan ben je het zo beu dat wanneer je chagrijnig thuiskomt je ineens zonder er echt over na te denken de lift naar beneden laat komen om je moeie lijf naar boven te laten brengen in plaats van over het dikbedekte rode-loper-tapijt naar boven te wandelen. Voor zover de 'mislukte' energiedag. En ik dacht nog wel dat deze dag zo makkelijk zou zijn!

Dag 6 ging over water en Dag 7 over iets goeds doen en Pay It Forward. Deze twee dagen heb ik niet meer mee gedaan...

Labels: , , , ,