Not working late - Niet meer overwerken

I decided not to work late anymore. Or at least try to work less. Up until now I must admit my resolution really didn't work out the way I wanted. I'd love to, but it's simply impossible. My job varies a lot and we only know busy times. There's just one time a year when it's a little bit more relaxed, which is in summer for 6 weeks. But since I am taking up a lot of work of somebody else's, this means to me I still have a quite busy summer. I hardly feel like going home a bit on schedule, so I try to minimize the late working days and doing this it feels a little bit like living my resolution.

I think I may write this resolution off my list but I just need to be aware of my limits.

****************************************

Ik had met mijzelf afgesproken dat ik niet meer zou overwerken. Of in ieder geval minder zou gaan werken. Tot op heden moet ik zeggen dat dit goede voornemen niet bepaald uit de verf is gekomen. Ik zou het graag willen, maar het is niet mogelijk. Mijn werk varieert sterk en we kennen alleen maar drukke periodes. Er is één dip op het jaar en dat is in de zomer gedurende 6 weken. In verband met oppakken van andermans werk, betekent dit echter voor mij ook nog steeds stevige, drukke dagen op kantoor. Ik red het net om op tijd naar huis toe te gaan en niet te veel over te werken. Ik probeer in ieder geval het overwerk tot een minimum te beperken, maar ook dit is vrijwel onmogelijk.
Ik heb mezelf eraan gehouden om het overwerk tot een minimum te beperken en zodoende denk ik dat ik goed bezig ben geweest om mijn voornemen aan te houden. Vooral tijdens de zomertijd is het voor mij mogelijk om de dagen direct af te ronden wanneer het tijd is en dat beviel me prima.

Ik denk dan ook dat ik dit voornemen mag afstrepen van mijn lijst maar dat ik mijn grenzen goed moet blijven bewaken.


Labels: , , , ,