25 Juli - Favorite recipe

Vandaag maakte ik een van mijn favoriete recepten. Ooit aangeleerd van Nigella en vervolgens regelmatig gemaakt maar inmiddels was het weer een hele tijd geleden en zodoende werd het weer eens tijd voor dit gerecht. Het is lekker snel en het smaakt naar vakantie. Perfect voor de zomer! Pasta met citroensaus.

Kook de pasta beetgaar, ik geef de voorkeur aan tagliatelle (maar kan ook met spaghetti, linguini...).

Terwijl de pasta lekker staat te borrelen, maak je de saus zo: Je klopt twee eierdooiers los. Vervolgens voeg je hier kookroom aan toe en de geraspte schil en het sap van een halve citroen. Om de smaak helemaal af te maken, voeg je er geraspte kaas aan toe (een harde kaassoort).







Als je de pasta afgiet, zorg je ervoor dat je het vuur onder de pan uitzet. Je gooit een lekkere dot boter in de pan, je pasta erbij en vervolgens gooi je er je citroensaus overheen. Goed mixen en daarna heerlijk opeten. Bij voorkeur in de avondzon.

***************************

Today I made one of my favorite recipes. Once taught by Nigella (on television of course, we're not friends.. I'd wish!) and afterwards made several times, but it had been a while and so it was time to make this dish once again. It's easy to make and it tastes like a summer holiday. Perfect for summer! Lemon pasta.

Cook the pasta, I prefer tagliatelle (but spagetthi or linguini will do as well).

When the pasta is cooking, you make the lemon sauce like this: whip two egg yokes and add some cream, the skin and the juice of a half a lemon. To make it even better, you grate some (hard) cheese into the sauce.

When you drain the pasta, switch off the fire. Some butter in your pan and over the pasta you toss the wonderful sauce. Mix it and eat it. Preferably in the evening sun.






Labels: , , , ,