No Impact Week - Dag 2

De stappen van vandaag waren simpel: Welk afval gebruikte je meer dan 10 minuten en wat minder? Een geen-afval-kit samenstellen. Zo min mogelijk afval produceren (heel moeilijk kan ik al verklappen) Schrijf op wat er zo moeilijk is aan minder afval produceren. En... een top 5 van dingen waar je blij van werd.

Vooral de theezakjes-papiertjes worden kort gebruikt, deze liggen allemaal al bij het oud papier. De meeste dingen zijn langer gebruikt, theezakjes bijvoorbeeld: ik doe alleen al over een kopje thee drinken zo'n 20 minuten, dus dat is weer langer dan 10 minuten.
De verpakking van de snijbonen heeft een week 'dienst' gedaan om ze in te bewaren, maar je kunt je er wel het nut van afvragen. Waarvoor dient het? Waarom zouden we een plastic zakje om de snijbonen nodig hebben? Die hadden we vroeger toch ook niet? "Het houdt de boel zo lekker bij elkaar" Ja, of je kunt gewoon niet organizen in de koelkast. En het plastic/folie voor om een vaatwastablet? Dat slaat helemaal nergens op!

Niets produceren aan afval is moeilijk! Inmiddels heb ik weer theezak-papiertjes en theezakjes aan afval geproduceerd. Een een zakje waar de eierkoeken in zaten. Misschien kan die nog dienst doen als broodzakije voor zhe boyfriend morgen? De plastic zak waar ik mijn dennenappels in heb bewaard het afgelopen jaar en welke nu weer als decoratie tevoorschijn komen, blijft opgeborgen tot de dennenappels er weer terug in kunnen. En toen ik een loopneus kreeg pakte ik niet 'even gauw' de keukenrol, maar mijn fijne kantoenen zakdoeken van boven. Die zijn trouwens altijd mijn favoriet, ook voor even gauw, maar ik vrees dat het naar boven lopne me af en toe tegenhoudt. Ja, ik ben lui. Extreem lui constateer ik bij dezen. En dus spreek ik af om voortaan weer gewone zakdoeken te nemen. :)

Mijn geen-afval-kit is mijn theekop van de dag waar ik alles in gebruik, water, thee, sapjes. De zakdoek is inmiddels al besproken en zit trouw in mijn linkerzak. Bakjes heb ik ook staan, dus dat is goed! Ben benieuwd of ik die echt ergens voor nodig heb binnenkort en anders leen ik er wel van mijn moeder. En natuurlijk heb ik mijn geweldige eco-bag waar ik het al eerder over had.

Reduce, Reuse, Recycle vind ik toch wel het moeilijkst van vandaag. Ik heb geen nee-nee sticker en prompt valt er een dik pak papier op de grond. Die kan nu eigenlijk rechtstreeks de oud-papierbak in, want ik ga deze week per definitie niets kopen. Hoewel, er zitten misschien wat krantjes tussen die 2 weken geldig zijn... Oeps, probeerde ik de boel nu te tricken? Zonde dus, al dat papier dat rechtstreeks de papierbak in kan. Ik ben blij dat ik het tenminste recycle... Dat is dan nog iets. Opvallend: ik drink naast de vele bakken thee ook regelmatig pakken fris. Dus een dubbeldrankje. Terwijl het zelf maken van sap zo lekker is, daar schreef ik toevallig mijn gelukspost laatst nog over! Moet ik daar niet meer mee doen? Ik denk het wel.

De vijf dingen waar ik gelukkig van word wil ik het liefst niet opschrijven, ik schrijf namelijk iedere dag iets op wat me gelukkig maakt. En dat doe ik een jaar lang in mijn 365 project, maar natuurlijk heb ik wel een lijst met de dingen die mij altijd het gelukkigst maken:
* Liefde, ik ben blij dat ik mijn echte liefde heb gevonden, waarbij ik mezelf kan zijn en die mezelf laat zijn (wat ook niet onbelangrijk is!)
* Familie, ik was altijd al extreem close met mijn familie maar misschien is het nog hechter geworden sinds papa's overlijden - we praten veel met elkaar en over wat we voelen wat we alleen met elkaar kunnen bespreken omdat we het allemaal zo sterk voelen. Ik doe alles voor mijn familie, ze zijn mijn klankbord en ik ben zo extreem dankbaar dat ik zo'n mooie familie heb
* Ik heb een stel hele lieve vrienden die me steunen door dik en dun. Al heb ik sommigen een tijd niet gesproken, het voelt altijd weer alsof we elkaar gisteren nog zagen bij een weerzien
* Ik heb een prettig huisje waarin ik me blij voel en waar ik geniet van de mooie achtertuin waar ik al zo veel in heb genoten, samen met mijn vriend, familie en vrienden
* Ik ben dankbaar dat ik weet wat geluk is. Sommigen zouden het nog niet herkennen als het ze in hun kont zou bijten (en dit klinkt stukken beter in het Engels). Sommigen vinden me altijd wat zielig doen als ik zeg dat ik veel pech heb (gehad) in mijn leven, maar ik denk wel dat ik hierdoor wel echte geluksmomenten kan herkennen en geluk niet alleen laat afhangen van luxegoederen, maar van het moment geniet

Labels: , , , , , ,