Going Green - part trois


 Radijsjes uit eigen tuin (2010)


Hoewel ik mij vorig jaar al had toegelegd op het verbouwen van groente in de kas, heb ik helaas dit jaar een achterstand. Aanhoudende regen begin van het jaar, verzengende hitte (ook niet goed voor het planten) daaropvolgend... een baan waarbij ik belachelijk veel overuren maak. Ik heb zo nog een hele waslijst, maar bottomline: ik ben nogal laat begonnen met zaaien. Of mijn sla, radijs en tomaat het dan ook gaat doen is voor mij een vraag, mogelijk voor hen een weet. Ik zag wel een voordeel: ik ben deze hele zomer thuis dus heb ik genoeg tijd om ze te verzorgen. Vooral de tomatenplanten keek ik naar uit. Toch moet ik een reserveplan verzinnen. Dus ga ik me toeleggen op het inlezen van "groen zijn".

Ikzelf kan inmiddels om te beginnen wel wat boeken aanraden die je blik verruimen.
'Veggie in Pumps' over het toepassen van duurzaam leven voor iedereen op dagelijks niveau. En 'Fred en Wilma in de vinexwijk' over meer specifieke mogelijkheden om 'groen' te wonen en te leven (erg interessant, maar je moet er wel je leven voor omgooien). Nu heb ik dan ook de serie die ik nooit kon zien: It's not easy being green. Dit gaat over een gezin uit Engeland die ook groener wilt gaan leven. Het hele gezin maakt deze omschakeling en je volgt ze vanaf het begin. Ik ben erg benieuwd hoe het hen zal vergaan (ik weet wel dat het ze nu goed vergaat: ze leven er nog steeds. Ik volg Dick Strawbridge op Twitter) om die eerste stappen te zetten. Bovendien: als het in Engeland kan, moet het ook mogelijk zijn in Nederland, nietwaar? We beschikken immers over een vrijwel gelijk klimaat! Ik vind het nu vooral heel boeiend en ben erg enthousiast en nieuwsgierig naar de afleveringen!

Persoonlijk vind ik het een goede invulling mocht mijn tuin uiteindelijk verpieterd zijn. En anders gewoon een goede aanvulling. Kennis is macht, ook in dit geval.

Labels: , , , , , , , , , , , ,