Lille reistips

Wil jij een weekend naar Lille? Gelijk heb je! Het is niet ver rijden, je kunt er met het openbaar vervoer komen, alles is op loopafstand en... je zit in het Bourgondische Frankrijk!

Mijn tips:


- Restaurant Remi's in de Rue du Cirque
Bij de twee mannen thuis komen, zo voelt dit kleine restaurantje. Alles wat je ziet is te koop in dit restaurantje/brocante winkeltje. De eigenaars zullen kosten noch moeite sparen om je iets lekkers voor te schotelen. Toen ik om een theetje vroeg werden alle mogelijkheden op tafel neergezet. Zo zat ik met twee enorme bussen losse thee, een hele doos met theezakjes en een apart blad met 6 losse theedoosjes. De sandwiches die we hebben gegeten waren ook heerlijk.

- Restaurant Market
Aan het einde van Rue Hopital Militaire heb je een pleintje en bij Market kan je heerlijk eten. Wel even van tevoren reserveren! De setting is leuk, goede ambiance en hippe mensen. Hier zit het in het weekend vol!

- Restaurant/Brasserie Boulevard
Gerund door twee mannen kan je genieten in Theater/Cabaret stijl van een stevige lunch/diner. Geen hoge prijzen, gewoon een goed, warm diner tussen de zakenmensen uit de buurt onder het genot van de grootste klassiekers uit de Franse showbizz.

- Meert
Een prachtige, oude winkel vol met heerlijkheden. De winkel is sinds 1839 is het interieur niet meer veranderd, prachtig om te zien en heerlijk om rond te neuzen wat voor lekkers je meeneemt. Ik ben nog steeds groot fan van de ├ęclair. Hmmm! Ze pakken het ook in als een cadeautje. Achter de zaak is een prachtige tearoom.

- Printemps
Allerlei prachtige vooraanstaande merken in mode te verkrijgen bij deze winkel.

- Palais des Beaux Arts
Kunstwerken van verschillende grote meesters, de buitenkant van het museum is ook prachtig.

Labels: , , , ,