Oranje boven

Als Oranje voetbalt, dan ben ik er altijd bij. Wellicht een gevleugelde uitspraak van een man met bierbuik? Of van een echte kroegtijger, of student? Nee, van mij. Ik ben namelijk oranjegek wanneer het losbarst. En dan vooral met een voetbal EK of WK. Dit jaar is niet anders. En dus toog ik iedere wedstrijd in mijn oranje tenue richting TV/café/markt om alles te kunnen volgen, hier en daar een vloek te laten vallen en met de handen in het haar te zitten van spanning.
En wat een spanning is het ook deze keer weer! Ik kan het soms niet aanzien!!! En dan heb ik het niet alleen over het spel, maar soms kan ik het ook niet aanzien wat sommige dames dragen. Je hoeft heus niet als een modieuze pop door de kroeg te lopen, ook ik doe daar geen moeite voor. Ik wil er alleen even op wijzen dat mensen die Oranje met hart en ziel supporten het liefst ook alleen mensen zien rondlopen of voor hun beeld zien staan die ook daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in het spel.
En dat is nu eenmaal niet bij iedereen het geval. Daarom dames vraag ik jullie om een paar dingen:
* Graag niet de hele tijd schreeuwen en krijsen op momenten dat het niet nodig is, hoogst irritant en bovendien kom je over als een dom schaap die waarschijnlijk niet eens weet wat buitenspel is.
* Als supporter ben je niet de hele tijd heen en weer aan het wandelen, je kijkt gewoon de wedstrijd.
* En als laatste regel: gij zult andere dames niet natgooien met uwer rosébier. (En die is vooral ter bescherming van mijzelf.)


Daarnaast zie ik veel te veel meiden rondlopen in kleuren die volledig afwijken van de kleur die ons naar een hoger niveau brengt: oranje. Gelukkig is het mijn kleur, het flatteert me en ik snap heus wel dat niet iedereen deze kleur leuk vind. Toch is het veel leuker voor iedereen als er gehoor wordt gegeven aan de dresscode. Ik heb al tal van meiden zien rondstruinen met enkel een oranje bloem in het haar, of een kleur roze die op oranje zou moeten lijken. Ja, daar worden we natuurlijk geen kampioen mee.

Ik zal daarom ook voor de allerlaatste wedstrijd wederom mijn oranje shirt uit de kast halen, mijn hakken, rokje en chique en elegante ELLE-panty met rood, wit, blauwe streep op de kuiten aantrekken en prachtig oranje opgemaakte ogen showen. Want, lieve meiden: daarmee worden we kampioen!!

Labels: , ,