New York City: The city that never sleeps

Mijn voeten tikken heen en weer. Ongeduldig. Ik ben in the city that never sleeps; New York. Blijkbaar geldt dit ook voor mijn voeten. Ze slapen ook niet. En willen ook niet slapen. Ik heb niet te veel cafeine op, ik ben zelf onrustig. Gewoon van binnenuit. De stad maakt zijn eigen typische lawaai. Geroezemoes op straat en het geluid van verschillende sirenes. Midden in de nacht is het nog niet stil, de stad blijft altijd vibreren.

 

Ritme van de stad

Je voelt de energie door je hotelkamerraam sijpelen en je eigen lichaam indringen. Na verloop van tijd voel je dat jij het ritme van de stad aanneemt. Je doet mee, je hoort erbij, New York zit nu ook jou in het bloed. En dat voor een paar dagen want dan moet je alweer afscheid nemen van deze stad. Inspirerend, lelijk en mooi tegelijk. Het is niet voor niets dat de stad zelf de leading part heeft in verschillende series zoals Sex and the City. De stad IS zijn eigen karakter, IS zijn eigen verhaal. Niemand is hoofdpersoon in deze stad, iedereen is onderdeel van het geheel New York City.

Lente in New York

Ik struin door de verschillende wijken en geniet van de zon. Ik zie hoge gebouwen en brede straten, architectonische hoogstaande werken uit vroegere tijden en nieuwe tijden. New York is water en vuur, wind en windstilte tegelijk. De zon schijnt en zelfs in deze metropool kan je de rust vinden. Ik zit met mijn vriendin naast een donkere man op een bankje te kijken naar Staten Island en te genieten van de eerste lente zonnestralen op mijn winterse huid. 'I wish you a beautiful day, girls' wenst de donkere man mij toe als hij uiteindelijk besluit om het rustige plekje te verlaten en Broadway op te lopen. Terug de stad in, terug het verkeer en de drukte in. Ik kijk nog eens om me heen en besluit nog iets langer te blijven zitten. Nog even te genieten van de eerste lentezonnestralen. Nog even mijn New York City gevoel opladen. Het is heerlijk.

Mijn New York City gevoel

Mijn New York City gevoel optimaliseer ik wanneer ik loop over Broadway. Ik loop langs de businessmen op Wall Street, ga shoppen bij Century 21 op Cortlandt Street, loop via St. Paul's Chapel en City Hall naar de Brooklyn Bridge en eet een hotdog in Central Park.
Je blijft het voelen, je blijft het horen, overal in New York: het trillende ritme van de stad. Het gebubbel en gesidder van de energie van the city that never sleeps. And it's a lovely thing to feel.

At Buddakan:Aanraders in New York:Cupcake photo: American-style cupcakes from Magnolia Bakery, New York. Photograph: Scott Frances/PR via Sarah Phillips' article
Other photos: MINE!

Labels: , , , , , , , , , ,