Après-carnaval detox

De carnaval is net voorbij en ik kan niet anders zeggen als: aaaaaaaahhhh....
Ik ben helemaal kapot, af, op, de mikmak. Ik kom niet meer uit mijn woorden, ik voel me belabberd, zie grauw en ach, alles gaat niet meer van een leien dakje. Tijd voor een detox tijdje.
Wat moet ik doen om me zo snel mogelijk weer hip de la hei te voelen? Ik zat te denken aan een lange sessie mezelf verwennen, maar naast het feit dat dat je vooral heel loom laat voelen dacht ik dat het misschien ook handig was om direct al die giftige stoffen mijn lijf uit te werken. Alcohol en vette happen, 5 dagen achter elkaar. Dat is geen combinatie natuurlijk. Daar is die grote puist op mijn voorhoofd het volledig mee eens.
Dagen achter elkaar in korte pakjes, dagelijks verkleumde voeten, inmiddels schraal voorhoofd en protesterende darmen roepen ook naar me: Nancy, doe er wat aan! Dankzij deze hevige protesten heb ik natuurlijk wel naar de democratie van mijn lichaam moeten luisteren, een referendum was gehouden en het oordeel was duidelijk: er moest iets veranderen.

Dus dat begint natuurlijk bij dag 1. Zo had ik naar de yoga kunnen gaan, ware het niet dat deze les tot ’s avonds vrij laat word gehouden in een stad waar ik niet woon. Dat betekent vroeg uit de veren na een carnavalsnacht voor mijn werk en laat het bedje weer in omdat ik zo nodig naar yoga toe moest. Yoga word resoluut afgezegd. Wat zeg ik? Mensen staan te juichen. Mijn partner in crime J. voelt er ook weinig voor om in de zonnegroet te hangen en smeekt me bijna om niet te gaan. Zij heeft ook carnaval gevierd. En ja, ook ZIJ voelt zich belabberd. De eerste remedie van vandaag word dan ook: veel rustige thee drinken. Zoals venkelthee, want dat is rustig voor de darmen. (Hoooo paardje!) Dan wordt vervolgens de hand geslagen aan het bed. Schone lakens erop. Na een paar fikse avonden doorhalen schreeuwt die plek om aandacht. Eveneens is de stapel was aan de beurt. Immers: een schone buitenkant, een schone binnenkant. Dus alles om ons heen zal ook aan een opschoonbeurt worden onderworpen. De stofzuiger gaat daarom ook snel door het huis. Al dat geglitter is leuk voor kerst en carnaval maar dat is het AL LANG niet meer (maak het mezelf vooral heel wijs) en dus verdwijnen alle restjes carnaval in de stofzuigerzak.
Vervolgens zijn aan de beurt: haarmasker, gezichtsmasker, rustige muziek en kaarsjes. Heerlijk relaxen. En dan is de avond alweer voorbij.

Hmm heerlijk die eerste stappen van het detox-plan, dat doet een mens goed. Ik kan niet wachten tot de volgende!


Otobusrellie

Ik met carnaval in Breda

Labels: , , ,