Paris, Je t'aime!

Paris, Paris. Nergens in de wereld een mooiere plaats te vinden. Ja ik heb mijn hart verkocht aan deze prachtige plek op aarde, jaren geleden al. In Parijs heb je altijd een kosmopolitisch, luxueus, geweldig gevoel van binnen. Parijs kan nooit iets verkeerd bij mij doen. Parijs maakt me altijd gelukkig.

Parijs in mijn handtas

Ik ben inmiddels alweer 5 weken terug van mijn geweldige 4 dagen Parijs met mijn lief, maar heb nog altijd de plattegrond van Parijs in mijn handtas zitten. Alsof ik elk moment middenin Parijs kan staan en de plattegrond nodig heb om naar een geweldig feest, een prachtige winkel of een fabuleuze opening te gaan. Ik zou er dus ook ieder moment naartoe willen gaan. Ik probeer mijn lief aan te sporen om mee te doen aan een uitwisseling via zijn werk. Mag hij elke dag gaan werken en ik de Parisienne uithangen. De Parisienne spelen is voor mij sowieso geen probleem. Als ik er ben ga ik blijkbaar in de massa Francaises op. Waar ook in Frankrijk, ik word altijd naar de weg gevraagd en het meest trots was ik laatst in Parijs toen mij door een Parisienne gevraagd werd waar ze precies moest zijn. Een groter compliment bestond natuurlijk niet voor mij. Vol trots zette ik verdere schreden in de stad van mijn dromen.

Parijs en haar Parisiennes

Zelfs als de regen als een sluier van grauwigheid over de stad hangt, verliest Parijs geen moment haar kracht en uitstraling. Op een druilerige dag in november boet Parijs niet aan schoonheid in. De mensen die er rondlopen wel... Want waar komt dat vooroordeel vandaan dat Parisiennes er altijd fabuleux uitzien? Hoezo zijn zij voorbeeld van mode? Ik heb nu meerdere tijdschriften doorgespit en zowel in onze Hollandse versies als in de Franse Glamour prijst men het gevoel voor fashion van de gemiddelde Parisienne. En weet je wat? Ik kom ze nooit tegen en geloof me, ik kijk heus wel om mij heen. Naast de alledaagse plekken kom ik namelijk ook op de verscholen juweeltjes van Parijs. En daar zag ik niet een Parisienne die er geweldig uit zag... Ik denk zelf dat het een fabeltje is dat de wereld in is geholpen. En de modecritici blijven het alleen maar volharden: ja echt, alleen maar geweldige mensen!!! Helemaal hip, helemaal top. En dan zie je foto's van modefeestjes, ja allicht dat ze er fashionable bijlopen, dat is je taak als je op een modehipfeestje rondloopt. Dan zal er ook geen haar op mijn hoofd aan denken om in mijn oude kloffie aan te komen.

Lelijke toeristen

En dan nog de lelijkheid van de toeristen...! Dat is helemaal het toppunt! Waarom moeten toeristen altijd met sportschoenen door de hele stad banjeren? Trekken ze die dingen ook altijd aan als ze in hun eigen stad, thuis, rondlopen? Ik zie in mijn stadje nooit mensen met sportschoenen of bergschoenen rondlopen. Tenzij het bij hun stijl past misschien... Hoe dan ook wil ik bij deze ontkrachten dat Parisiennes er altijd op en top uitzien. Echte modemeisjes uit Nederland doen niet onder voor modemeisjes uit Parijs, maar ja... Verder doet wél elke stad onder voor de geweldige metropool Parijs.

Labels: , , , , , , , ,